Blat układa się na takiej wysokości, by umożliwić wygodne przygotowywanie potraw. Standardowa wysokość to 89–91 cm. Może być położony niżej lub wyżej – jednak ostateczną wysokość powinno się dostosować przede wszystkim do wysokości tego członka rodziny, który najczęściej pracuje w kuchni.
Zalecana wysokość blatów w kuchni:
* 89–91 cm – praca na stojąco,
* 70–75 cm – spożywanie posiłków,
* 110–115 cm – blat-barek.
Etykiety
- AGD
- błędy
- C.O.
- C.W.U.
- czyszczenie
- dekoracje
- dekoracje okien
- dokumentacja
- elewacja
- ergonomia
- finanse
- garaż
- gardroba
- IKEA
- instalacje
- inteligentny dom
- jadalnia
- kolektory
- kominek
- kuchnia
- łazienka
- łóżko
- meble
- ocieplenie
- oczyszczalnia ścieków
- odnawialne źródła energii
- ogród
- oświetlenie
- papierologia
- plac zabaw
- płytki
- podłogi
- pokój dzieci
- pompa ciepła
- pralnia
- projekt
- rozwiązania techniczne
- salon
- schody
- spiżarnia
- sprzątanie
- stolarka
- strych
- szkieletowe
- ściany działowe
- trawnik
- wiatrołap
- wizualizacje pomieszczeń
- zabawa
- zegar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz